Yeni Nesil Yazar Platformu Yazım Kılavuzu ve Edebiyat Eleştiri Kültür Mecrası KalemKahveKlavye‘nin bir süredir farklı içerik ve etkinlikler ortaya koyan çözüm ortaklığının en yeni ürünü “Yazar Adayının El Kitabı”, Şeniz Baş ve Koray Sarıdoğan imzalarıyla ve Pınar Akseki‘nin editörlüğünde e-kitap formatında yayınlandı.
İçeriği ve yaklaşımıyla Türkiye’de bir ilk olan “Yazar Adayının El Kitabı”, yayınevlerine dosya göndermek isteyen ancak nasıl bir yol izlemesi gerektiğini bilmeyen yazar adaylarına tarafsızca yol göstermeyi amaçlıyor.
“Yazar Adayının El Kitabı” ·Yayınevlerine Dosya Gönderme Rehberi, Alanında Bir İlk·
Onca zamandır üzerinde çalıştığınız kitap dosyası bitti, sıra yayınevlerine göndermeye ve verecekleri cevabı beklemeye geldi.
Peki nasıl bir yol izlemek lazım?
Hangi yayınevlerine başvurmak gerek?
Kapılarına mı gitmeli, e-posta mı yoksa kargo mu göndermeli?
Editörler kitap dosyalarını okurken nelere bakacaklar, neler isteyecekler, hakkınızda neler düşünecekler?
Gönderirken nelere dikkat etmek gerekli; önyazı, sinopsis, özgeçmiş, sosyal medya hesapları, metnin özelliklerini içeren yazı…
Daha başka neler yapmalı?
Yüzlerce dosya arasından metninizi nasıl görünür ve dikkat çekici kılmalı?
Dosyanız kabul edilirse veya edilmezse; sonraki adımlar nasıl ilerlemeli?
Telif hakları, yazar-yayıncı sözleşmeleri, tanıtım çalışmaları nasıl yapılmalı?
Yayınevlerinin Detaylı Dosya Kabul Koşulları ve İletişim Bilgileri
Sihirli formüllerden uzak, yayıncılık ve yazarlık alanında uzun zamandır çalışan ve ürün veren isimlerin bireysel tecrübelerine ve ilk elden araştırmalarına dayanan kitap; dosya göndermeden önce, gönderirken ve gönderdikten sonraki aşamaları adım adım anlatmanın yanı sıra son bölümde, tam 72 aktif yayınevinin dosya kabul koşullarını ve iletişim bilgilerini sunuyor.
E-kitap formatında yayınlanan “Yazar Adayının El Kitabı”nı şimdi yazimkilavuzu.com.tr‘den, çok yakında Kobo üzerinden satın alabilirsiniz.
Yazar Adayının El Kitabı aynı zamanda, benzeri yol gösterici kitaplar hazırlamak üzere kurulan Yazım Kılavuzu Yayınları’nın da ilk kitabı olma özelliğini taşıyor.
Yazım Kılavuzu ve KalemKahveKlavye Hakkında
Pınar Akseki ve Şeniz Baş tarafından kurulan Yazım Kılavuzu; geliştirici editörlük, redaksiyon, yazar danışmanlığı gibi daha birçok hizmet vermenin yanı sıra atölyeler ve edebiyat etkinlikleri de gerçekleştiriyor.
Koray Sarıdoğan’ın kurucusu olduğu KalemKahveKlavye.com; eleştiri ve incelemeyi merkeze koymakla birlikte edebiyat dünyasından en yeni haberleri, satır arası notları yayınlamaya devam etmekle birlikte 2018 itibariyle editörlük hizmetleri de sunmaya başladı.
Bir süre önce çeşitli konularda çözüm ortaklığı yapan Yazım Kılavuzu ve KalemKahveKlavye; bugüne dek şu içerik ve etkinliklere imza attılar:
Dosya: “Alternatif Türlerin Yükselişi: Bilimkurgu, Fantastik, Polisiye, Korku” | OKU
Söyleşi: “Alternatif Türlerin Yükselişi”, 4 Mayıs 2018, Olmadık Projeler Atölyesi | İZLE
Söyleşi: “Alternatif Türlerin Yükselişi”, 16 Kasım 2018, TÜYAP İstanbul Uluslararası Kitap Fuarı
Dosya: “Bir Yazarla Birlikte Yol Almak: Türkiye’de Yazar/Yayıncı Okur İlişkisi” | OKU
Söyleşi: Sezgin Kaymaz ile Yazarın Yolculuğu, 2 Mart 2019, Kadıköy İkinci Yeni Kafe | GÖR
Şeniz Baş Hakkında
Her daim gönüllü gerilla yayıncı! Her şeyden önce okur! Sonra, kitapçı, editör, yayıncı, yayın yönetmeni, pazarlamacı, satışçı, kitapların hizmetkârı. Kendisiyle ilgili en gurur duyduğu şey, yüzlerce kitabın yayıncısı ve editörü olmak! En sevdiği şeyi mesleği yapabilmeyi başarmış mutlu azınlıktan. Kelimelerden müteşekkil bir dünyası var ve orada mutlu. Yazmanın, okumanın ve yayınlamanın zorlu yollarından geçmiş, çıraklıktan kalfalığa geçtiğini uman kişi. Sui generis…
Edebiyat fakültesini bitirmiş, ilmine vakıf olmuş, doyamamış işletme yüksek lisansı yapmış sonra bu kadar yeter demiş ve resmi öğretim hayatını sonlandırmış. Net Yayıncılık’ta kitapçı kız olarak başlamış, biraz çalışmış, yapmış yani bir şeyler, genel koordinatör olmuş. Koca koca kitabevlerini yönetmiş. Vakti zamanı geldi deyip ayrılmış, Bir Harf Yayınları’na ortak olmuş. Bunu iyi ki yapmış! Yapmasaymış hep içinde kalacakmış çünkü. Çok güzel insanlarla çok değerli eserler yayımlamış. Hepsine müteşekkir! Bir süre başka işlerde de çalışmış ama dayanamamış yine kâğıt kokusuna dönmüş. Serbest editörlük yapmaya başlamış, sonra bir yayın grubunda pazarlama müdürü olarak çalışmış. Şimdilerde çocuk kitapları yazıyor, danışmanlık yapıyor, bir de vakıf olduğu sırları aşikâr etmek için Yazım Kılavuzu’na yoldaşlık ediyor.
Koray Sarıdoğan Hakkında
1987, Ankara doğumlu. Lisansını Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde, yüksek lisansını SAÜ Yeni Türk Edebiyatı Bilim Dalı’nda tamamladı.
İlk romanı Kadran Kadraj, 2015’te Esen Kitap etiketiyle yayımlandı.
Kültür-Sanat-Edebiyat-Eleştiri mecrası KalemKahveKlavye.com’un kurucu editörü.
KalemKahveKlavye, 221B Dergi, Episode Dergi, TR!P Dergi, Ayı Dergi gibi süreli yayınlarda, “Bana Bi’ Şey Olmaz: HIV Pozitif Öyküler” gibi derleme kitaplarda yazılarıyla yer aldı. Çoğunlukla edebiyat eleştirisi, kitap incelemeleri ile alternatif kültür ve ezoterik araştırmalar üzerine yazılar kaleme alıyor ve dosyalar hazırlıyor.
Geçmişte TR!P Dergi, Mylos Yayın Grubu, Toys Magazin gibi mecralarda yazarlık, editörlük ve sosyal medya yöneticiliği yaptı.
Şimdilerde KalemKahveKlavye.com’un yanı sıra fotomuhabir Coşkun Aral’ın ve TR!P Dergi’nin editörlüğünü yapıyor. Martı Yayınları’na ve The Kitap Yayınları’na editörlük hizmeti veriyor.
Alanya-İstanbul arasında yaşıyor.
Evli ve iki kedi babası…