İstanbul Yazım Merkezi, kurmaca yazarlığı, akademik yazım, editörlük gibi yaratıcı özellik taşıyan meslekler için nitelikli insan kaynağının oluşturulması ve kaliteli eserler üretilmesini hedefliyor. Projenin editörlük ve yayıncılık eğitimlerine başvurular başladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda çalışan İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteği, İbn Haldun Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi yürütücülüğü ve İstanbul Ticaret Odası ile Basın Yayın Birliği paydaşlığı altında yürütülen projenin çalışmalarına başladığını geçtiğimiz aylarda duyurmuştuk.
Proje Koordinatörlüğümü Melike Günyüz’ün yürüttüğü projede Mehmet Demirtaş, Sedat Demir, Humay Usubbayli ve Mihribaş Beşik gibi isimyer yer alıyor.
Editörlük ve Yayıncılık Eğitimleri Başlıyor
İstanbul Yazım Merkezi Kurmaca Eser Editörlüğü ve Yayıncılığı Atölyesi ve Çocuk Kitabı Editörlüğü ve Yayıncılığı Atölyesi başlıyor. Atölyelerde katılımcılar açık metnin işlevi ve kendi ürettiği metnin denetlenmesi, basın bülteni, teknik çalışmalar, grafik tasarımcılarla sürdürülmesi gereken çalışma biçimini uygulama fırsatı bulacak ve künye, biyografi, içindekiler, dizin, notlar, kaynakça, kapak görseli, arka kapak yazısı yazma becerisi kazanacaktır.
Aynı zamanda katılımcılar, Gutenberg öncesi ve sonrası matbaacılık, metin öncesi editörlük- metin üzerinde editörlük, Türkçe metin editörlüğü ile çeviri metin editörlüğü arasındaki farklar editörün sözlüklerle ve bilimsel yöntemlerle kurması gereken ilişki biçimi, iç tasarımın önemli detayları, kurmaca ve kurmaca dışı editörlükler gibi konularda akademik ve teknik bilgiler alacak.
Uygulama merkezi olarak İbn Haldun Üniversitesi Taş Mektep kampüsünü seçen İstanbul Yazım Merkezi’ne ve derslere dair bilgi ve başvuru için websitesini ziyaret edebilirsiniz.