Yazar Sezgin Kaymaz, Yeni Nesil Yazar Platformu Yazım Kılavuzu ve Edebiyat, Eleştiri, Kültür Mecrası KalemKahveKlavye’nin düzenlediği “Yazarın Yolculuğu” söyleşisiyle Kadıköy’de okurlarıyla bir araya geliyor.
Son romanı Nefha, geçtiğimiz ay Kırmızı Kedi etiketiyle okur karşısına çıkan; Kün, Lucky, Farfara, Bakele, Geber Anne gibi daha birçok kitabın yazarı Sezgin Kaymaz, bir söyleşi ve imza etkinliğinde okurlarıyla bir araya geliyor.
KalemKahveKlavye ve Yazım Kılavuzu’nun geçtiğimiz aylarda hazırladığı “Bir Yazarla Birlikte Yol Almak: Türkiye’de Yazar-Yayıncı/Okur İlişkisi” dosyasının paralelinde düzenlenen, moderatörlüğünü Yazım Kılavuzu’ndan Şeniz Baş ve KalemKahveKlavye’den Koray Sarıdoğan’ın üstlendiği söyleşide konu, Sezgin Kaymaz’ın edebiyat yazarlık serüveni üzerinden ele alınacak.
Sezgin Kaymaz ile “Yazarın Yolculuğu” söyleşisi ve imza etkinliği, 2 Mart Cumartesi 13:00-15:00 arasında Kadıköy’de İkinci Yeni Kafe’de gerçekleştirilecek. (Caferağa Mh. Zuhal Sk. No:4)
Etkinliğe katılım ücretsizdir.
Sezgin Kaymaz Hakkında
25 Ocak 1962, Sinop doğumlu. İlkokulu ve Maarif Koleji’ni Konya’da okudu. Ankara Hukuk Fakültesi’ne girdi, ikinci sınıftan terk etti, arada 19 Mayıs Spor Akademisi’ne girdi, hiç başlamadan terk etti, devamen Hacettepe Üniversitesi İngilizce Dilbilimi Bölümü’ne girdi, Türkçe dersini veremediği için son sınıftan terk etti, en nihâyet Hukuk Fakültesi’ne geri döndü ve fakat onu da bu sefer üçüncü sınıftan ve bir kere daha terk etti.
1976’dan itibaren oyuncu ve teknik direktör olarak hentbolla uğraştı. Çeşitli kulüp takımlarını ve bütün kategorilerde milli takımları çalıştırdı. Hentbol Federasyonu Teknik Kurul Başkanıydı, gene terk etti.
1995’ten itibaren kaleme aldığı eserler şöyle: Uzunharmanlar’da Bir Davetsiz Misafir, Geber Anne, Kaptanın Teknesi, Lucky, Zindankale, Sandık Odası, Medet, Ateş Canına Yapışsın, Kün, Deccal’in Hatırı, Kısas, Son Şûra, Bakele, Bugün Bize Kim Geldi, Farfara, Nefha…
Yazım Kılavuzu Hakkında
Şeniz Baş ve Pınar Akseki tarafından hayata geçirilen Yazım Kılavuzu; okuma sevdalısı, yazma meraklısı, idealizmini her şeye rağmen yitirmemiş, maceracı ruha sahip, hayalperest, yazar adayları arayan bir platform. Online ve fiziksel ortamda metin ve eser değerlendirmesi, geliştirici editörlük, redaksiyon, yazar koçluğu, yazar danışmanlığı, atölyeler, kurumsal yazarlık, yayınevi projeleri ve senaryo doktorluğu gibi alanlarda destekleyici hizmetler sunan Yazım Kılavuzu, organize ettiği kültür-sanat etkinlikleriyle de yazarları, editörleri ve okurları bir araya getiriyor.
KalemKahveKlavye Hakkında
2010’da Koray Sarıdoğan’ın kişisel blogu olarak açılan, çok geçmeden düzenli ve konuk yazarların katkı sunduğu, her ay on binlerce okurun ziyaret ettiği bir edebiyat-eleştiri-kültür-sanat mecrası haline gelen KalemKahveKlavye.com, 2018’de yaratıcı yazarlık platformu 3K· Atölye ve ücretli-ücretsiz e-kitaplar yayınladığı 3K · Kütüphane sitelerini ziyarete açtı.
Özellikle edebiyat, yayıncılık ve kültür başlıklarında eleştirel içeriklere öncelik veren mecrada yeni çıkan kitap-dergi-fanzinlere, edebiyat dünyasından en yeni haberlere, inceleme ve yorumlara, röportajlara, öykü, şiir ve denemelere, edebiyat dosyalarına da ulaşılabilir.